Međunarodni dan tolerancije

Povodom „Međunarodnog dana tolerancije“, aktivisti i aktivistkinje Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu su 16. novembra 2013.god. na tri lokacije u gradu, održali ulične akcije.

Članovi i članice Lige socijaldemokrata Vojvodine su danas, na teritoriji mesne zajednice Veljko Vlahović i Sonja Marinković, Dositej Obradović i Zeleno Polje, podsetili naše sugrađane i sugrađanke da se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori za društvo oslobođeno fašizma i verskog fanatizma u kojem tolerancija ne znači jednostavno priznavanje nečijeg postojanja, već predstavlja politiku aktivnog učešća u društvenom životu svih nas sa različitostima koje posedujemo. 

Zalažemo se za osudu i kažnjavanje svih onih koji podstiču nacionalnu, versku ili na bilo kom drugom osnovu zasnovanu mržnju.
Ako želimo da živimo u harmoničnoj zajednici, neophodno je da poštujemo i uvažavamo ne samo one koji su nam slični, već i one koji se od nas razlikuju po svojim idejama, stavovima, one koji su drugačije nacije, vere, ili koji govore drugim jezikom. 
 
 
– Pridajemo veliki značaj toleranciji, da bismo mogli mirno i dostojanstveno da živimo u našoj Vojvodini, jer pored Srba na istom prostoru živi 25 nacionalnih ili etničkih zajednica, koji ukupno čine 35% vojvođanskog stanovništva. Građani i građanke Zrenjanina, su velikim brojem potpisa podrške, podržali naše akcije.

Branislava Jovanov

Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

PODELI