Ocena zrenjaninske vlasti – „nedovoljan“

Aleksandar Marton, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijademokrata Vojvodine Zrenjanin, da je godina dana sasvim dovoljan period da se oceni nečiji rad. Prema njegovim rečima,   lokalna vlast u Zrenjaninu za taj period zaslužila je najlošiju ocenu.

– Samo konstituisanje vlasti, praćeno partijskim pritiscima i preletima, dovelo je u pitanje svrsishodnost održavanja demokratskih izbora u Zrenjaninu. Partije koje su 6. jula 2012. godine preuzele kormilo Zrenjanina osvojile su manji broj glasova od partija koje su u opoziciji – istakao je Marton, napominjući da je  bilo sasvim jasno da su ovakvi nekvalitetni temelji nove vlasti loši za grad Zrenjanin.

– Sećamo se obećanja o procvatu grada, o desetinama investitora,  hiljadama radnih mesta, o čistim i bezbednim ulicama,  modernoj gradskoj upravi, Akva parku. Ništa od toga nije ostvareno, a Zrenjanin je u svoju crnu knjigu propadanja upisao još nezaposlenih, još preduzeća u stečaju, još ojađenih porodica – kazao je Marton, dodajući da  je vizija ono što  najviše nedostaje u radu lokalne vlasti, odnosno postojanje bilo kakve ideje o napretku Zrenjanina.

– Sve se svodi na partijska potkusurivanja, zapošljavanja kadrova velikih, ali i malih, u realnoj politici gotovo neprimetnih partija. Balast baš tih malih, na papiru postojećih, partija je ogroman. Politički akteri često zaboravljaju da je interes Zrenjanina na prvom mestu. Nema tih razlika koje bi mogle da sprečavaju zajednički rad ka opštem dobru ove sredine. Nažalost, retki su slučajevi da se sasluša glas opozicije, glas partija koje su osvojile preko 40% glasova na izborima – naglasio je Marton i istakao da LSV želi da Zrenjanin bude grad u kojem će se bolje živeti.

– Liga će nastaviti da čini sve da popravi stanje na zrenjaninskoj političkoj sceni,  i  pomogne da ovo  ponovo bude mesto u kojem se lepo, sigurno i bezbedno živi – zaključio je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu, pozivajući sugrađanke i sugrađane, koji imaju želju  da promene ovakvu situaciju, da se pridruže.

PODELI