Zahtev za otrežnjenje gradskih funkcionera

Dragan Nedeljkov, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini rekao je danas da odbornička grupa LSV zahteva od funkcionera Grada da prestanu da sramote Zrenjanin. Nedeljkov je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je Zrenjaninkama i Zrenjanincima dosta incidenata u kojima svakodnevno učestvuju političari na odgovornim rukovodećim mestima, ili koji su do juče imali odgovorne funkcije.

– Zaista nam nije potrebno da Zrenjanin postane Farma ili Veliki brat, gde će se akteri nadmetati u primitivizmu i nepristojnosti. Zrenjaninu su potrebni investitori, nove proizvodne hale i nova radna mesta, a to je trebalo da bude prioritet političke garniture na vlasti – upozorio je Nedeljkov i dodao da zrenjaninske odbornike i odbornice LSV ne čude ovakva dešavanja.

– Sama koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovih satelita, za koje sada više i ne znamo kojoj političkoj opciji pripadaju, formirana je pod čudnim okolnostima. Pričalo se po gradu da je krađa odbornika bila zasnovana na podmićivanju, da bi se sve nastavilo međusobnim ucenama sadašnjih vlastodržaca u Zrenjaninu oko fotelja i funkcija. Međusobna optuživanja i uvrede zbog lošeg rada gradskih čelnika su posledice katastrofalne kadrovske politike. U nekim javnim preduzećima za manje od godinu i po dana smenjeno je nekoliko direktora a da je, pri tome, njihov zajednički učinak ravan nuli – istakao je odbornik LSV.

Kako je rekao, zrenjaninska vlast nije uspela čak ni da zakrpi rupe nastale prošle zime, a nova je već na pragu.

– Samo podsećanja radi, prethodna gradska vlast, koju su činili i kadrovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, tokom jedne godine asfaltirala je 60 ulica u gradu i selima. Ova vlast ni jednu jedinu.

Nedeljkov je ocenio da su Zrenjaninci postali taoci političkih razmirica i nagomilanih problema u funkcionisanju koalicije na vlasti.

– Rezultat ove sramne politike je znatno veći broj zahteva osiromašenih pojedinaca i porodica za socijalnu pomoć. Prosečna plata u našoj sredini je manja od republičke za 26 odsto, broj nezaposlenih u srednjem Banatu je preko 17 hiljada, a porastao je broj blokiranih računa preduzetnika i preduzeća. Oko 800 njih je zapalo u dugove a blokadom računa zaposleni su ostali bez plata i mnoge porodice bez sredstava za život – rekao je Nedeljkov.

Zrenjaninski odbornik LSV je upozorio da zrenjaninska vlast, umesto da rešava ova pitanja, servira „pikanterije“,  ucene, podkusurivanja, međusobna vređanja.

– Javnosti su poznati i ispadi vodećih ličnosti Zrenjanina u alkoholisanom stanju. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine zbog toga zahteva hitno trežnjenje odgovornih u gradskoj vlasti. Ali baš stvarno – zaključio je Dragan Nedeljkov.

PODELI